KÁPOSZTÁS SZTRAPACSKA

Posted on szeptember 09, 2015

Nemrég csatlakoztam egy virtuális közösséghez, ahol roma és romás ételeket osztunk meg egymással. Itt találtam rá a következő gyöngyszemre.

Fogadjátok szeretettel a blog második vendégbejegyzését Bari Tünde konyhájából.

Bara

 1655130_761827323946241_293050096_n.jpg

 

Hozzávalók a sztrapacskához
- 1 kg krumpli
- 2 tojás
- 20 dkg liszt 
- só

Hozzávalók a pirított káposztához:
- 1 kg káposzta
- só
- bors
- zsír

img_20150906_145842.jpg

A krumplit apró lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és pihentetjük negyed órát. Kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet, majd hozzáadjuk a lisztet. Bő forrásban lévő vízbe nokedliszaggatóval kiszaggatjuk.

A káposztát lereszeljük, egy jó nagy adag sóval megszórom és egy kicsit átforgatom, majd hagyom egy negyedórát pihenni. Kinyomkodom belőle a felesleges vizet és egy kevés olajon vagy zsíron lassan kezdem el pirítani, de nagyon odafigyelve, mert hamar leéghet.

Amikor szép aranybarna a színe, megkóstolom, hogy elég sós-e. Ha szükséges pótolom a sót és megborsozom, majd 5 percig még forgatom lassú tűzön és összekeverem a sztrapacskával. Ízlés szerint tejföllel vagy sült hússal tálalom.

Jó étvágyat!

Tünde

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr517649446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vizilabda 2015.09.11. 08:26:24

Nagyon tetszik. A tányér eladó?