Nemrég csatlakoztam egy virtuális közösséghez, ahol roma és romás ételeket osztunk meg egymással. Itt találtam rá a következő gyöngyszemre.
Fogadjátok szeretettel a blog második vendégbejegyzését Bari Tünde konyhájából.
Bara
Hozzávalók a sztrapacskához
- 1 kg krumpli
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- só
Hozzávalók a pirított káposztához:
- 1 kg káposzta
- só
- bors
- zsír
A krumplit apró lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és pihentetjük negyed órát. Kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet, majd hozzáadjuk a lisztet. Bő forrásban lévő vízbe nokedliszaggatóval kiszaggatjuk.
A káposztát lereszeljük, egy jó nagy adag sóval megszórom és egy kicsit átforgatom, majd hagyom egy negyedórát pihenni. Kinyomkodom belőle a felesleges vizet és egy kevés olajon vagy zsíron lassan kezdem el pirítani, de nagyon odafigyelve, mert hamar leéghet.
Amikor szép aranybarna a színe, megkóstolom, hogy elég sós-e. Ha szükséges pótolom a sót és megborsozom, majd 5 percig még forgatom lassú tűzön és összekeverem a sztrapacskával. Ízlés szerint tejföllel vagy sült hússal tálalom.
Jó étvágyat!
Tünde