Grillszezon II. avagy a barackos bbq esete a sertésdagadóval

Posted on augusztus 07, 2015

Nincs mit szépíteni, mi nem azok a lányok vagyunk, akik rajonganak a csirkemellért. Most sem azt dobjuk a grillre, hanem egy méltatlanul mellőzött részét a sertésnek: a dagadót. Szaftos, megvan a szükséges zsírtartalma ahhoz, hogy elég ízletes is legyen, és nem mellesleg olcsó is. 

A házi barbecue szószoknak ezzel szemben nincs szüksége a marketingre, nem lehet nem imádni, ezt a barackos változatot pedig főleg.

csabi_fenykepei_027.JPGFotó: Bondár Csaba

Barackos barbecue szósz:
- fél kg őszibarack
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. mustár
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 ek Worcestershire szósz
- 1 dl olívaolaj 
- 2 ek almaecet
- só
- édes chiliszósz és barnacukor. Minél több az édes chiliszósz annál kevesebb cukor fog kelleni, így a pontos arányokat a mindenki a saját ízlése szerint szabja meg. Nálunk legutóbb nagyon odavolt mindenki a csípősért, így rettenetes mennyiségű chiliszósz (ebbe az adagba kb. 2 dl) és minimális cukor került bele. Ne idegenkedjünk az édes íztől, a tökéletes összhatáshoz kelleni fog.

A barackokat kimagozom, hozzáadom a felszeletelt fokhagymát és vöröshagymát, botmixerrel pürésítem, hozzáadom a többi hozzávalót és átforralom.

A száraz pác:
- só
- bors
- kakukkfű

csabi_fenykepei_013.JPGFotó: Bondár Csaba

A hús sütésénél a következőkre figyeljünk:
- minél lassabb tűzön (azaz minél kisebb parázson) próbáljuk elkészíteni. Ennek megfelelően ez tovább fog tartani. 
- a sütés elején csak a száraz pác kerül a húsra, a BBQ szósz az utolsó egy/fél órában. 

Jó étvágyat!

Zsani

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :) 

Ha tetszett, ajánljuk még: buffalo csirkeszarnyak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr277665124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.