A csodálat egyik legalapvetőbb megnyilvánulása bizony az utánzás. Új sorozatunkban így mi sem teszünk mást, mint kedvenc hazai bloggereink receptjeit koppintjuk le. Íme az első recept.
Fotó: Sörös Iván
A sorozat első részében Mautner Zsófi, a Chilli &Vanilla szerzőjének egyik keleties és könnyű receptjét mutatom be. A receptet tavaly nyáron már elkészítettem a keresztfiam keresztelőjére, és hatalmas sikert aratott. A sorozat szerkesztésekor így nem is volt kérdés, hogy megmutatom-e. Tökéletes választás ebben a rekkenő hőségben, hiszen a mentától kellemesen hűsítő, a petrezselyemtől és koriandertől friss, a cukkinitől és a paradicsomtól pedig egészséges és szezonális.
Fotó: Sörös Iván
Az eredeti recepthez képest három módosítással készítettem el:
1.Csirkemell helyett én báránysültet ajánlok hozzá. Mire fényképezésre került a sor, rejtélyesen eltűnt...
2.Az alaprecepttel ellentétben én nem megfőztem a cukkini és padlizsán hasábokat, hanem kis olívával meglocsolva 45 perc alatt 220 fokon készre sütöttem.
3. Az öntetbe tettem egy minimális chillit, mert szeretem. :)
Jó étvágyat!
Bara
Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)
.