Mentőöv a kánikulában: kovászos uborka krémleves

Posted on július 10, 2015

Vannak olyan dolgok, amik amik soha nem fognak kimenni a divatból. A kövező recept is ilyen. 

Hogy is mehetne, mikor a Kistücsök étterem klasszikusának fő alkotóeleme a kovászos uborka, a kovászos uborka fogyasztása pedig az egyik legjobb dolog, ami harminc fok felett történhet velünk. A története minden nyáron többször is előkerül, számos blogger megemlékezik róla, talán nem is véletlenül, számomra is az egyik kedvenc évek óta. Mi a Chili&Vanilia 2010-es receptjét követjük azzal az eltéréssel, hogy kicsit kevesebb uborkalevet használunk, joghurtból pedig a krémes és lágy görögöt választottuk. Császár helyett most szárított sonkából készült morzsa kerül rá.csabi_fenykepei_010_jobb2_2.jpgFotó: Bondár Csaba

Hozzávalók:
- 4 db kovászos uborka
- fél gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl uborkalé
- 5 dl hideg zöldségleves alap
- 3 dl görög joghurt

Az uborkát apróbb darabokra vágjuk, majd hozzáteszem a többi alapanyagot és botmixerrel simára turmixolom, hidegen tálalom. 
Feltétként olíva olaj és szárított sonka került rá, amit  ropogósra sütöttem és morzsa szerűvé aprítottam.

Ha szeretnénk egy kicsit tovább gondolni, ajánlom hozzá a mentát.

Jó étvágyat!

Zsani

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :) 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr537614858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

medali (törölt) 2015.07.10. 17:34:42

ezt kiprobalom, koszonom szepen az otletet :)