Harapj bele a nyárba! Tejes pite cseresznyével és ribizlivel

Posted on július 08, 2015

A francia alaprecept, a clafoutis habár eredetileg fekete cseresznyével készül, mégis végtelen lehetőségeket rejt magában. Szinte bármilyen gyümölccsel megsüthetjük, sőt kerülhet bele némi mandula, mogyoró, dió, aszalt gyümölcs vagy akár túró is. Fűszerezhetjük bármivel, ami illik az adott gyümölcshöz: vaníliával, fahéjjal, kardamommal.

Ilyenkor nyáron igazi kamrafogás: ha van otthon valamilyen gyümölcs, akkor csak olyan dolgokra van szükségünk, ami egy egyszerű palacsintához is kellhet, vagyis nagy valószínűséggel akad otthon.

csabi_fenykepei_038.JPGFotó: Bondár Csaba

Hozzávalók egy 25 cm-es formához:
- 400 g cseresznye és ribizli keveréke
- 6 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 3 tojás
- 3 dl tej
- fél csomag sütőpor
- kevés vaj a forma kikenéséhez
- esetleg vanília 

img_20150628_134926_1.jpgFotó: Bondár Csaba

A sütőformát kivajazom, beleteszem a megtisztított gyümölcsöket. A többi hozzávalóból csomómentes masszát keverek, a gyümölcsre öntöm. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat!

Zsani

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :) 

 

Köszönet a gyönyörű dekorációért a Di Fiori Virágszalonnak!

 

Ha tetszett ajánljuk még a következőt: A „pehelykönnyű” túróspite rejtélye

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr587608584

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.07.08. 12:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krutzifix 2015.07.08. 19:35:13

Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de a hozzávalók közül mintha hiányozna valami, ami a "palacsintához" amúgy szükséges, avagy ez egy tej nélküli tejes pite? Ámbár a hivatkozott clafoutishoz is kell tej...

budaizsani 2015.07.08. 19:40:39

@Krutzifix: Hú, nagyon köszi! :) Mondanám, hogy direkt felejtettem ki, mert kíváncsi voltam, hogy figyel-e valaki, de sajnos nem ez a helyzet. Javítottam, még egyszer nagyon köszi! :)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.08.02. 11:18:12

Finnországban is népszerű a tejes pite, a pannukakku. Eperlekvárral eszik minden csütörtökön, előtte borsófőzeléket adnak fel füstölt sonkadarabokkal. A hadseregben, iskolában, menzákon minden csütörtökön van pannukakku!