Sáfrányos tavaszi zöldségleves

Posted on március 27, 2015

leves-kesz.JPG

Hozzávalók:
- 3 ek. libazsír 
- 2 szál répa 
- 1 szál gyökér
- 1 kis zellergumó 
- 1 kis karalábé
- 3 közepes burgonya
- 1 fej hagyma 
- 1 paprika 
- zöldborsó 
- ízlés szerint só, szemes tarkabors, chilli, sáfrány ízlés és kortól függően :)
- petrezselyem, zellerszál.

alapanyag-kesz.JPG

Igazi kamrafogás, egyszerű és éppen ezért érdemes az alapanyagok minőségére figyelni. (Mint mindig.)

A zöldségeket, a hagyma és a paprika kivételével, megpucolom, és igyekszem egyforma nagyságú darabokra vágni. A zöldségeket kedvünkre válogathatjuk össze, ha valami éppen nincs otthon, akkor azt nyugodtan elhagyhatjuk.

Pici libazsíron lepárolom a zöldségeket, majd ízesítem.

Kb. 10 perc párolás után, felöntöm hideg vízzel a már puhuló zöldségeket, és lassú tűzön készre főzöm.

Finomra vágott petrezselyemmel, citrommal, és pirítóssal tálalom.

Gyors, tápláló, finom, és nekem nagyon szép emlék.

Trükk:
Ha a fűszereket egy teatojásban teszem a levesbe, így elkerülhető az a kellemetlen élmény, hogy egész borsszemre harapunk.

Trükk2:
Sáfrány helyett használhatunk kerti pórsáfrányt, más néven sáfrányos szeklicét. Fontos, hogy a két növény közel sem azonos. Mind árban, mind ízben és színben igen nagy a különbség, de a pórsáfránytól is szebb színe lesz a levesnek.

Tipp kismamáknak:
Ha a levest nem vagy csak mértékkel ízesítjük, akkor a zöldségeket lepépesítjük, és már egészen a hozzátáplálás elejétől adhatjuk a babának. Érdemes nagyobb mennyiségű zöldséget elkészíteni ebben az esetben.

Jó étvágyat!

Bara

Fotófelület: Vintage Bazaar

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr197302708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.