Túrós csusza palacsintában, kandírozott baconnel

Posted on január 27, 2015

Vannak olyan ételek az életemben, amelyeknél nem tudok elszakadni a hagyományos, és sokkal időigényesebb készítési módoktól, a klasszikus tésztás receptek pont ilyenek. Ha túrós csuszát szeretnék enni, akkor az azt jelenti számomra, hogy neki kell állnom tésztát gyúrni. Macerásabb, de minden belefektetett percet megér.

Történt viszont nemrég, hogy költöztünk, így nem volt konyhám. Pontosabban nem olyan, ahol lett volna elég helyem a házi tészta elkészítéséhez. Márpedig túrós csuszára volt szüksége a testemnek és a lelkemnek. Így született az alternatív változat: palacsintába tekerve. Egy fokkal gyorsabb és egyszerűbb, a barnacukorral kandírozott baconontől pedig még izgalmasabb.

20150125_133649lofi.jpg

Hozzávalók 4 főre
A palacsintához:
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- 1,5 tej
- annyi szóda, hogy az állaga sűrű, de még könnyen folyós legyen
- 0,5 dl zsiradék+ a sütéshez
- só

A töltelékhez:
- fél kg (lehetőleg teljes tejből készült) tehéntúró
- 15 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
- só

A pörchöz:
- 20 dkg bacon
- 2 ek barnacukor

A palacsintatészta hozzávalóit elektromos habverővel csomómentesre keverem, pihentetem kicsit majd nagyobb palacsintákat sütök belőle. A töltelék hozzávalóit szintén kikeverem. A bacont közepes lángon elkezdem sütni. Amikor kieresztette a zsírtartalma nagy részét leöntöm róla a zsírt és megszórom barnacukorral, addig sütöm, amíg a cukor egyenletesen bevonja és karamellizálódik.  

A palacsintákat kisütöm: összesen 3 nagyobb méretűre lesz szükségem. Ha kész és kihűlt egy picit veszek egy hosszabb darab alufóliát és egymás mellé fektetem a palacsintákat, úgy, hogy körülbelül 5-7 cm átfedésben legyenek. A kikevert töltelékkel megkenem a palacsintákat és megszórom a baconnel. Az alufólia segítségével feltekerem őket úgy, hogy egy hosszú tekercset kapjak. szeletelve tálalom.

Én grillezett szívsalátával tálaltam, de csirkepörkölt mellé is kiváló.

Jó étvágyat!

Zsani

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :) 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr507093979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ms Diane Choksondik 2015.01.27. 23:14:55

baszki csajok, remekül hangzik!

fogyasztói magastartás 2015.01.27. 23:14:55

Undorító, ocsmány szentségtörés! Rohadt, újragondoló hazaáruló!

bkkzol 2015.01.28. 00:18:48

nem tudom milyen lehet amég nem kóstoltam, de az már biztos, hogy ez nem túrós csusza. A barnacukros karammelles bacon azért horror!!!

kasztor 2015.01.28. 09:36:06

Túrókrém palacsintában.
Ennek a túrón kívül a csuszához semmi köze nincs.
Biztosan finomabb és gusztább a poharas túrókrémnél.

Mistral1011 2015.01.28. 09:49:25

Aki édesen képes megenni a túrós csuszát, az más gazságokra is képes lehet. Pl még azt is tudhatja, hogy mik az ortogonális trajektóriák... :-)
És saját gyerekeim is cukrozzák - én meg: brr. Nem vagyunk egyformák, lásd a papok esetét a sajtos paplanokkal a paplakokban.

Ráérek 2015.01.28. 09:52:08

És az "igazit" ismered? :-D :-D

dezso.klebercz.hu/konyha_turosteszta.htm

Túróstészta, cigány módra

"A Rádió C-ben hangzott el, nem én hallottam, mesélték. Ha nem így volt, akkor is zseniális. Megkérték a hallgatókat, hogy telefonáljanak be, mondják el kedvenc ételük receptjét, és ha tetszik a műsorvezetőknek, akkor nyerhetnek egy napszemüveget. Ez a recept szerintem kettőt is megér.
- A mi kedvencünk a túróstészta - kezdte a hölgy. - Egy nagy üstben felteszem a tésztát főni. Közben egy-másfél kiló füstöltszalonnát feldarabolok, és megsütöm. Mikor kész a tészta, kiszedem, és teszek rá egy csomó túrót meg tejfölt. Ráteszem a sült szalonnát. Aztán ráöntöm a zsírját is. Na, és most jön a lényeg: az egészet vastagonleöntöm jó, csípős marhapörkölttel: ettől lesz igazán finom. Ez a kedvenc ételünk, fel sem kelünk az asztaltól, amíg van belőle. Hiába csípős, a gyerekek is szeretik.

- Rántott hússal esszük - tette hozzá végül, mintegy mellékesen."

:)))

Void Bunkoid 2015.01.28. 10:03:18

Szia Zsani,

előre is elnézést, hogy kritizálok, de ez nem _túrós csusza_.

Ez egy túrós palacsinta, sós túrótöltelékkel meg baconnel.

sony 2015.01.28. 12:56:28

Végső soron, ha éppen költözik az ember, akár bolti tésztát is ehet :DDD

Alotharian 2015.01.28. 13:56:45

A túrós tészta cigány módra mindent visz. Ráérek miatt volt érdemes elolvasni ezt az egészet :)

Az ebben a posztban ismertetett megoldás - mint Void B. írta - csak egy spéci túrós palacsinta. A kandírozott bacon pedig nagyon szörnyen hangzik.

Son of White Horse 2015.01.28. 15:40:49

Én már régóta nokedlivel készítem. Merő lustaságból!

Phteven 2015.01.28. 19:40:11

Csatlakozom az előttem szólókhoz: Ennek tényleg semmi köze a csuszához. :-D

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2015.01.28. 22:06:56

Zsíros kenyér új módon

Egyszer megkívántam a zsíroskenyeret pirospaprikával, de nem volt itthon se zsir se kenyér. Így jött az ötlet, hogy keverek egy palacsintatésztát, kis citromhéjas cukros-fahéjas túroval megtöltöttem a palacsintát és megszórtam porcukorral. Hát ilyen az én újfajta zsiroskenyerem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.28. 22:11:38

Hát ez szuper!!!!
A kandírozott bacon nagy sláger a nagy pocsolya másik felén, de itthon is kezd elterjedni.
A juhtúró hozzáadásáért +1 pont jár!
Remélem a palacsintákat a baconzsírral sütötted?
Csupán azt hiányolom, hogy nem sóztad meg rendesen :)
Jó lett, tetszik nagyon.