Burgonyás masala

Posted on január 19, 2015

A január hagyományosan a diéta, és a könnyebb ételek hónapja. Mi erre kerestünk egy ízekkel és színekkel teli alternatívát. A receptre az egyik legjobb barátnőm hívta fel a figyelmem a kedvenc indiai szakácsom Shakuntala Saraf vegetáriánus receptgyűjteményében. Fűszeres, különleges, egyszerű elkészíteni, és nem mellesleg igazi kamra fogás. Próbáljátok ki!!

/A  90 napos szétválasztó diétát követőknek tökéletes fogás a keményítő napokra./

masala1-kesz_1.jpg

 Hozzávalók:

- 50 dkg burgonya
- 25 dkg vörös hagyma
- chilli ízlés szerint
- 2,5 cm friss gyömbér
- 10 dkg csicseri borsó
- 1 kk mustármag
- 1 kk koriandermag
- curry ízlés szerint ( lehetőség szerint curry levél)
- 1 kk kurkuma
- só
- olaj

 

alapa-kesz-kicsi.jpg

A burgonyát megfőzöm, és vékony szeletekre vágom.

Az olajon megpirítom a mustárt és koriandermagot, a chillit, és a gyömbért. Hozzáadom a borsót, majd egy pár perc múlva a hagymát is. Ha a hagyma már szép színt kapott, hozzáadom a sót és a kurkumát is.

Végül hozzáadjuk a felszeletelt krumplit, és még körülbelül két percig sütöm.

Jó étvágyat!

Bara

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr417083191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.