Baconos, gesztenyés kelbimbó

Posted on december 10, 2014

img_2691-k.jpgFotó: Baranyai Violetta

A karácsonyi sültek mellé mindenképpen szerettem volna egy izgalmas köretet mutatni. A recept egy sokszor idézett Nigella klasszikus, a baconos gesztenyés kelbimbó, átgondolt változata.

Mutatós, tartalmas, és nagyon ünnepi. A kelbimbó üde zöldje azonban ne tévesszen meg senkit, hiszen ez egy igazi báránybőrbe bújt farkas, tessék bekészíteni az Espumisant.

(Ugye most nem kell győzködnöm senkit, hogy a kelbimbó nem pfúj, hanem menő..) 

Hozzávalók:
-50 dkg kelbimbó
-25 dkg gesztenye
-15 dkg bacon
-libazsír
-só, bors

A gesztenyéket megmosom, a tetején bemetszem. 1 óráig langyos vízben áztatom, majd kb. 30 perc alatt készre sütöm.

A bacont, pancettát (olasz hasalja szalonna) vagy egyéb szalonnát felkockázom, és lepirítom pici zsiradékon. Ez lehet sima étolaj, olíva olaj, de én a libazsír mellé tettem le a voksom.

Ráteszem a megmosott, beirdalt kelbimbót, és pici vizet vagy fehérbort öntök alá, majd készre párolom.

Kalandorok csepegtethetnek rá egy kis citromlevet (én őszintén ajánlom), illetve kínálhatnak hozzá mézzel karamellizált bacont.

Jó étvágyat és boldog karácsonyt!

 Bara

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr326971033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.