Last minute farsang

Posted on március 02, 2017

A farsangnak már vége, de aki tartja a böjtöt, ma még ehet egy igazán bőségeset, lévén ma torkos csütörtök van. És ha elmaradt a szezon alatt a szalagos fánk, ezzel az 5 perces csörögefánkkal pótolhat. Lusta, de imádnivaló megoldás.

Hozzávalók: 
- fél kg liszt
- kb. 30 dkg tejföl,
- 4 tojás sárgája,
- 5 dkg olvasztott vaj,
- egy csipet só,
- fél csomag sütőpor,
- 1 ek. cukor,
- olaj a sütéshez,
- porcukor, lekvár a tálaláshoz.

img_5159.JPG

A liszthez hozzákeverek egy kanál cukrot, a sütőport, sót az olvasztott vajat és annyi tejfölt, hogy kissé lány, de formázható tésztát kapjak. Vékony, kb. 3-5 milliméternyi lapokat nyújtok, amelyekből rombuszokat vágok. Egyenként bevágom a közepüket és az egyik sarkukat átfordítom a lyukon. Forró olajban kisütöm, ha kihűlt porcukorral és házi lekvárral télalom. (A képen somból készült lekvár látható.)

Jó étvágyat! Zsani

Szeretnél még több receptet? Vásárold meg a Romani Gastro - Üljünk egy asztalhoz című könyvünket! 

KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: https://www.facebook.com/romanigastro/?ref=settings
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr112298705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása