A farsangnak már vége, de aki tartja a böjtöt, ma még ehet egy igazán bőségeset, lévén ma torkos csütörtök van. És ha elmaradt a szezon alatt a szalagos fánk, ezzel az 5 perces csörögefánkkal pótolhat. Lusta, de imádnivaló megoldás.
Hozzávalók:
- fél kg liszt
- kb. 30 dkg tejföl,
- 4 tojás sárgája,
- 5 dkg olvasztott vaj,
- egy csipet só,
- fél csomag sütőpor,
- 1 ek. cukor,
- olaj a sütéshez,
- porcukor, lekvár a tálaláshoz.
A liszthez hozzákeverek egy kanál cukrot, a sütőport, sót az olvasztott vajat és annyi tejfölt, hogy kissé lány, de formázható tésztát kapjak. Vékony, kb. 3-5 milliméternyi lapokat nyújtok, amelyekből rombuszokat vágok. Egyenként bevágom a közepüket és az egyik sarkukat átfordítom a lyukon. Forró olajban kisütöm, ha kihűlt porcukorral és házi lekvárral télalom. (A képen somból készült lekvár látható.)
Jó étvágyat! Zsani
Szeretnél még több receptet? Vásárold meg a Romani Gastro - Üljünk egy asztalhoz című könyvünket!
KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: https://www.facebook.com/romanigastro/?ref=settings
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro