Tejfölös, kolbászos krumplileves - másképp

Posted on január 27, 2017

Ha  tél, akkor a forró levesek minden mennyiségben jöhetnek, ezek közül is a leggyorsabb opció ilyenkor az, ha összedobunk egy egyszerű krémlevest. Annyiféle variáció létezik, hogy ebben igazán kiélhetjük a kreativitásunkat. Nálam viszonylag gyakran készül szuper egyszerű fokhagymakrémleves, de az elmúlt hetek menüjén szerepelt például az almás csicsóka, a citrusos, gyömbéres édesburgonya, és íme az egyik kedvenc, a tejfölös burgonyakrém, ami kétféle feltéttel: kolbász chipsszel vagy aszalt paradicsommal került az asztalra. 

img_4311.jpeg

Hozzávalók:
- egy fej vöröshagyma, 
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 ek zsiradék,
- 70 dkg burgonya,
- 2 dl tejföl,
- 2 liter alaplé,
- 2 babérlevél,
- 5 dkg füstölt kolbász,
- 5 dkg olajban eltett aszalt paradicsom,
- 2 szál újhagyma,
- só, bors.

A vöröshagymát megfuttatom egy kevés zsiradékon, ha üveges, hozzáadom a vékonyra szeletelt fokhagymát. Hozzáadom a meghámozott, felkockázott burgonyát és felöntöm az alaplével. Beleteszek még 2 babérlevelet, borsozom és addig főzöm, amíg megpuhul a burgonya. Ekkor botmixerrel pürésítem az egész keveréket, a tejfölt pedig csomómentesre kikeverem egy merőkanálnyi forró levessel, majd hozzáadom a leveshez. Kóstolás után sózom, ha szükséges. 

A kolbászt éles késsel hajszálvékony szeletekre vágom és serpenyőben ropogósra sütöm, a paradicsomot és az újhagymát szeletelem.Ízlés szerint ezekkel a feltétekkel tálalom. 

Jó étvágyat!

Szeretnél még több receptet? Vásárold meg a Romani Gastro - Üljünk egy asztalhoz című könyvünket! 

KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: https://www.facebook.com/romanigastro/?ref=settings
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr6512150793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jossarian 2017.02.01. 22:43:18

A cigany receptek nem ugy kezdodnek, hogy "menj ki a dogkutra es hozzal egy darab hust"? Tudom, hogy kimoderaljatok de eleg, hogy ti olvassatok, fergek. Ti a csatornabol esztek es azt akarjatok elhitetni, hogy sajat konyhatok van? Veglenyek...

Tonté Barbara 2017.02.01. 22:45:16

@Jossarian: Köszönjük a végtelenül értékes és intelligens hozzászólást!

Tontergee 2017.02.02. 09:15:48

Jossarian! Bántottak gyerekkorodban, te Nagy Magyarorszag? Eldobott édesanyád mint egy használt felmosót, te szebb jövő? Éheztél kicsim? Egyetemre nem futotta, te titkos cigányblog olvasó? Kívánok neked olyan hentest aki mindig romlott áruval szolgál ki te tisztavérű Magyar!
süti beállítások módosítása