Birsalmás kacsaszárny

Posted on január 11, 2017

Igazi lusta januári fogás, alig van vele munka, emellett szuper olcsó, egy kis keleti csavarral pedig a végeredmény zseniális.

 A kacsaszárny egyébként egy olyan alapanyag a blog életében, ami a legnagyobb kedvencek között szerepel, ehhez a recepthez talán 400 forint/kg-os áron vetten a Nagycsarnokban, szuper frissen, amihez képest az 500 forintos birs még kicsit luxusnak is minősül.

img_1073.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg kacsaszárny,
  • 4 nagy szem burgonya,
  • 4 birsalma
  • 1 kk fahéj,
  • 1 kk romai kömény,
  • 1 kk csillagánizs,
  • só, bors
  • opcionálisan: chili. 
  • A tálaláshoz: friss menta és koriander és néhány csepp lime leve.

A kacsaszárnyat megtisztítóm: megmosom, eltávolítom a maradék tollat, ha szükséges. Vághatom 2 vagy 3 részre is, szerintem csinosabb, ha kisebb darabokban kerül a tányérra. A burgonyát meghámozom és nagyobb cikkekre szelem. Összeforgatom a fahéjjal, római köménnyel, csillagánizzsal, sóval és borssal és fedő alatt 180 fokon egy órán át sütöm. Ekkor hozzáadom a birsalmát, és addig sütöm, amíg az megpuhul, majd eltávolítom a birsalmát és az összes levet amit időközben kieresztett. A húslevet a birssel együtt pürésítem, a húsnak és a krumplinak pedig légkeveréses sütőben, fedő nélkül néhány perc alatt adok egy kis színt.

Szeretnél még több receptet? Vásárold meg a Romani Gastro - Üljünk egy asztalhoz című könyvünket! 

KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: https://www.facebook.com/romanigastro/?ref=settings
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr7411982370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

PiszkosFreddy 2017.01.16. 09:45:00

Nagyon izgalmas recept (kicsit időigényes) de nekem hiányzik a illusztrált képről a pürésített birs.
Hová teszed? ...hogy tálalod...? ...a krumpli mellé ?
Köszönöm szépen a receptet,és a szíves választ is.

budaizsani 2017.01.16. 09:47:33

@PiszkosFreddy: Bocs, ha rosszul látszik, de alatta van. Egyébként pedig, ahogy jól esik. Viszont lehet, hogy macerásnak tűnik, de bedobod a sütőbe, néha ránézel, közben birsalma letud. Nem annyira vészes ez :)