Igazi lusta januári fogás, alig van vele munka, emellett szuper olcsó, egy kis keleti csavarral pedig a végeredmény zseniális.
A kacsaszárny egyébként egy olyan alapanyag a blog életében, ami a legnagyobb kedvencek között szerepel, ehhez a recepthez talán 400 forint/kg-os áron vetten a Nagycsarnokban, szuper frissen, amihez képest az 500 forintos birs még kicsit luxusnak is minősül.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg kacsaszárny,
- 4 nagy szem burgonya,
- 4 birsalma
- 1 kk fahéj,
- 1 kk romai kömény,
- 1 kk csillagánizs,
- só, bors
- opcionálisan: chili.
- A tálaláshoz: friss menta és koriander és néhány csepp lime leve.
A kacsaszárnyat megtisztítóm: megmosom, eltávolítom a maradék tollat, ha szükséges. Vághatom 2 vagy 3 részre is, szerintem csinosabb, ha kisebb darabokban kerül a tányérra. A burgonyát meghámozom és nagyobb cikkekre szelem. Összeforgatom a fahéjjal, római köménnyel, csillagánizzsal, sóval és borssal és fedő alatt 180 fokon egy órán át sütöm. Ekkor hozzáadom a birsalmát, és addig sütöm, amíg az megpuhul, majd eltávolítom a birsalmát és az összes levet amit időközben kieresztett. A húslevet a birssel együtt pürésítem, a húsnak és a krumplinak pedig légkeveréses sütőben, fedő nélkül néhány perc alatt adok egy kis színt.
Szeretnél még több receptet? Vásárold meg a Romani Gastro - Üljünk egy asztalhoz című könyvünket!
KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: https://www.facebook.com/romanigastro/?ref=settings
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro