Tavaly decemberben a karácsonyi ünnepségre az egyik barátnőm egy tál gesztenyés kiflivel érkezett. Kellemesen omlós és édes, tökéletes állagú süteményt kóstolhattam, ami ráadásul tökéletesen illeszkedik az ünnepi hangulatba. Én tavaly óta erre az ízre vágyom, így elkértem a receptet, hogy idén én is elkészítsem. Köszönöm Berni!
Hozzávalók:
a tésztához:
-40 dkg liszt
-20 dkg margarin
-2 dkg élesztő
-10 dkg cukor
-3 evőkanál tejföl
a töltelékez:
1 narancs héja és leve
2 evőkanál tej vagy mascarpone
50 dkg gesztenyepüré
5 dkg vaníliás porcukor
kenéshez:
1-2 tojás
A lisztet elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a kevés langyos tejben felfuttatott élesztőt, cukrot, tejfölt. Közepes keménységű tésztává gyúrom. Letakarom, és körülbelül 15-20 percig pihentetem.
A gesztenyepüréhez kis porcukrot adok. Az eredeti recept szerint a rummal és tejjel lazítják fel, én viszont inkább pici narancslével, narancshéjjal, és mascarponéval kevertem krémesre a tölteléket.
A tésztát vékonyra (1-2 mm) nyújtom, egy nagyobb pohár segítségével köröket szaggatok ki, majd megtöltöm az ízesített gesztenyepürével. Kifli alakúra formázom.
Az elkészült kifliket a felvert tojással megkenem, fél órát langyos helyen kelesztem, majd közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálalhatjuk.
Eredeti recept:Fakanál 97/6-os szám
Jó étvágyat!
Bara
Szeretnél még több receptet? Vásárold meg a Romani Gastro - Üljünk egy asztalhoz című könyünket!
KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: http://facebook.com/romanigasto
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro