Virágom, virágom...

Posted on szeptember 20, 2016

Igén nyáron különösen sok hétvégét töltöttem Budapesten, a szabad óráimat pedig gyakran töltöttem piacra járással. Különösen kedvelem a belvárosi termelői piacokat, amelyek telis-tele vannak különleges zöldségekkel és gyümölcsökkel. Nagy rajongója vagyok például a színes paradicsomoknak, ennek kedvenc beszerzési helye a Hunyadi téri piac és a Lehel csarnok termelői részei, a Szimpla piacot sosem hagyom el gyönyörű mangoldok nélkül, sajtot és szalonnát az pedig az Esti piacon vásárolok legszívesebben. Az új szerelem a a piacok közül a Pancs, vasárnap délelőttönként az Élesztőház udvarán. Célszerű határozott tervek nélkül elindulni ezekre a helyekre, az ottani kínálat láttán úgyis lesz egy-két ötletünk, amit szívesen elkészítenénk, így történt az előző vasárnap is, amikor épp cukkinivirágba sikerült belebotlani. Az alábbi recept annyira egyszerű, hogy szinte már nem is recept, mindössze vásároltam a cukkinivirághoz egy kevés termelői sajtot, egy egyszerű tésztába forgattam és kisütöttem. Annak ellenére pedig, hogy egyáltalán nem bonyolult az étel, gyönyörű a végeredmény és teli van mesés, letisztult ízekkel: a szuper zsenge cukkinit tökéletesen kiegészíti a házi krémsajt, mindez ropogós köpenyben.

img_1095.JPG

Hozzávalók 2 személyre:
- 6 db cukkinivirág,
- 15 dkg sűrű krémsajt,
- 1 gerezd fokhagyma,
- egy kis marék petrezselyem,
- 10 dkg finomliszt,
- 10 dkg kukoricaliszt,
- olaj a sütéshez
- só, bors.

A krémsajtot elkeverem a lereszelt fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel, sózom és borsozom. A virágokat megmosom, ügyelve arra, porszemeket lehetnek a belsejében is, mindeközben persze figyelek, hogy ne törjem össze. Óvatosan megtöltöm a virágokat a fűszeres krémsajttal.  

img_1134.JPG

A kétféle lisztet elkeverem és felöntöm annyi jéghideg vízzel, hogy palacsinta tészta állagot kapjon. Az, hogy tényleg nagyon hideg legyen a víz, rendkívül fontos, így lesz igazán ropogós a végeredmény. A tésztát sózom és borsozom, megmártom benne a töltött virágokat és nagyon forró olajban kisütöm. 

Jó étvágyat!

Zsani

KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: http://facebook.com/romanigasto
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr4811722601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása