Tavaszi leves sonka gombócokkal

Posted on március 21, 2016

A következő receptet egy anyukámtól lenyúlt ősrégi újság ihlette. A friss tavaszi zöldségeket egy telt ízű, tökéletes állagú sonkagombóc egészíti ki. A húsvéti menü tökéletes része, amit kezdő háziasszonyoknak is jó szívvel ajánlom. 

Tökéletes alternatíva az ünnepi maradékok felhasználásához, ami nekem most nagyon jól jött, mert nagyon mellényúltam a sonkával. Mindenképpen próbáljátok ki!

img_4321.JPG

Hozzávalók:

Leves (kb. 4 nagyobb adag)

- 2 ek. libazsír
- hagyma 
- leveszöldség 
- 10 dkg zöldborsó
- 1 paprika
- fűszerek ( só, bors)
- 1 l sonkalé
- petrezselyem

Gombócokhoz

- 2 szelet kalács
- 10 dkg sonka
- 1 tojás
- só, bors
- 2 ek tejföl
- petrezselyem

A zöldségeket, a hagyma és a paprika kivételével, megpucolom, és igyekszem egyforma nagyságú darabokra vágni. A zöldségeket kedvünkre válogathatjuk össze, ha valami éppen nincs otthon, akkor azt nyugodtan elhagyhatjuk.

A szikkadt kalácsokat összekeverem a tojással, a tejföllel, majd ízesítem, és hozzáadom az apróra vágott sonkát, és petrezselymet. Pici gombócokat formázok.

Pici libazsíron lepárolom a zöldségeket, majd ízesítem. Kb. 10 perc párolás után felöntöm hideg vízzel és kb 1 liter sonkalével a már puhuló zöldségeket. Mikor már majdnem készen van, akkor hozzáadom a kis gombócokat, és 10 perc alatt készre főzöm.

Trükk: Ha a fűszereket egy teatojásban teszem a levesbe, így elkerülhető az a kellemetlen élmény, hogy egész borsszemre harapunk.

Jó étvágyat!

Bara

 Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr598492108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása