Lencsekrémleves kolbász chips-szel és gyümölcsös túrókrém

Posted on február 15, 2016

Sokszor beszéltünk már arról, hogy nálunk, romáknál nagy hangsúlyt kapnak az ünnepek, emellett a hétköznapok gyakran nagyon puritán módon zajlanak. Nevezhetjük nevén a gyereket: szegénység van. 2 főre főzünk 1000 forintból. Pazar receptek, a hónap végén is megfizethető költségekkel.

Egy tartalmas leves, új, izgalmasabb formában, mellé egy olyan desszert, amit szinte szégyellünk is receptnek nevezni: a gyümölcsös túrókrémek rendkívül praktikusak, nemcsak azért, mert pillanatok alatt elkészülnek, de tele vannak hasznos tápanyagokkal is.

img_3969.JPG

A leveshez (2 nagy adaghoz):


A túrókrémhez:

Összesen: 965 Ft

A lencsét egy éjszakára vízbe áztatom. A kolbász héját leszedem (segít, ha forró víz alá tartom kb. fél percig), és minél vékonyabb szeleteket vágok belőle. A szeleteket lassú tűzön ropogósra pirítom, majd kiszedem az edényből. A megmaradt zsiradékon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a lencsét és felöntöm az alaplével vagy a vízben feloldott leveskockával. Sózom, borsozom, egy teáskanál tárkonyt adok hozzá és addig főzöm, amíg a lencse megpuhul. Ha kész, botmixerrel pürésítem. Találáskor hozzáadom a kolbász chipset. Néhány csepp ecetet/citromlevet adhatunk hozzá. Az így készült leves glutén- és laktózmentes. 

A túrót kikeverem a joghurttal és a cukorral. Egy serpenyőben vajat olvasztok és lassú tűzön megpárolom rajta a meghámozott, gerezdekre vágott és fahéjjal megszórt almát. Nem kell túlsütni, nem baj, ha kicsit roppanós marad. Alma helyett bármilyen szezonális gyümölcsöt használhatunk. A túrókrémet pohárba teszem, majd a tetejére halmozom a fűszeres párolt almát.

 

Jó étvágyat!

Zsani 

A kapcsolódó bejegyzéseket lásd itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr148389846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása