Citrusos, gyömbéres tökpüré korianderes halfasírttal

Posted on február 08, 2016

Sokszor beszéltünk már arról, hogy nálunk, romáknál nagy hangsúlyt kapnak az ünnepek, emellett a hétköznapok gyakran nagyon puritán módon zajlanak. Nevezhetjük nevén a gyereket: szegénység van. 2 főre főzünk 1000 forintból. Pazar receptek, a hónap végén is megfizethető költségekkel.

Egy szuper szezonális zöldség és egy autentikus recept házassága a következő páros, új, izgalmas formában. Annyira friss, hogy szinte nyarat hoz a télbe. 

img_9717_1.JPG

A tökpüréhez (ebből másnapra is fog maradni, készíthetünk akár dupla adagot hozzá a halfasírtból, illetve aki nem szeretné két napon keresztül ugyanazt ebédelni, piríthat hozzá egy kis csirkemájat, ahogyan a tökpüré másik változatánál is tettük) :

A halfasírthoz:

*Ugyanazt a típusú halat használtam, amit itt.

Összesen: 975 Ft

A tök magjait kikaparom, kb. egy óra alatt 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg megpuhul. Kihűtőm, kikaparom a belsejét, amihez hozzáadom a citrom levét és lereszelt héját (ezért fontos, hogy kezeletlen héjút válasszunk), a narancsok leveit és a meghámozott, lereszelt gyömbért. Botmixerrel pürésítem.

A halat apró darabokra vágom, a nagyobb szálkákat kiszedem. Botmixerrel homogén péppé darálom, hozzáadom a tojást, zsemlemorzsát, reszelt fokhagymát. Sózom, kevés borsot és apróra vágott koriandert adok hozzá, majd egységes masszává gyúrom. Lassú tűzön kevés zsiradék felhasználásával kisütöm.

Jó étvágyat!

Zsani 

A kapcsolódó bejegyzéseket lásd itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr338370200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása