Sült paprikás csirkecombok

Posted on január 29, 2016

Sokszor beszéltünk már arról, hogy nálunk, romáknál nagy hangsúlyt kapnak az ünnepek, emellett a hétköznapok gyakran nagyon puritán módon zajlanak. Nevezhetjük nevén a gyereket: szegénység van. 2 főre főzünk 1000 forintból. Pazar receptek, a hónap végén is megfizethető költségekkel.

csirkecomb.JPG

A hetet egy puritán, de igazán autentikus cigány recepttel zárom Baranya megyéből. A receptet első látásra annyira egyszerűnek találtam, hogy nem is akartam elkészíteni, de hajtott a kíváncsiság. Egyáltalán nem bántam meg, hiszen ennek az ételnek éppen az egyszerűségében van az ereje.

Hozzávalók:

A költségek természetesen tavasszal és nyáron sokkal kedvezőbbek, hiszen itt maga a paprika ára nagyon megemeli az étel árát.

Összesen:735 Ft

Elkészítés:

A megtisztított húst zsíron fölteszem párolni fedő alatt, hozzáadom a sót, amikor már a hús félig megpuhul, hozzáadom a karikára vágott paprikát, többszöri kevergetés mellett készre sütjük.

Bodaggal tállalom.

Jó étvágyat!

Bara

A kapcsolódó bejegyzéseket lásd itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr208312948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása