Anyukám csodatésztája

Posted on január 27, 2016

Sokszor beszéltünk már arról, hogy nálunk, romáknál nagy hangsúlyt kapnak az ünnepek, emellett a hétköznapok gyakran nagyon puritán módon zajlanak. Nevezhetjük nevén a gyereket: szegénység van. 2 főre főzünk 1000 forintból. Pazar receptek, a hónap végén is megfizethető költségekkel.

langos.JPG

Lassan többet emlegettem Anyukámat, mint Mautner Zsófi a római köményt, de ez a recept kihagyhatatlan, ha szempont az ár és a hatékonyság. Az alaptésztából készülhet szalagos fánk, lángos és pizza is.A tetejében még gazdaságos, és eláll a hűtőben. Igen, igen, csodák márpedig léteznek...

fank_1.JPG

Hozzávalók:

A nedves alapanyagokat, azaz a kefirt és a tojásokat elkeverem, majd hozzáadom az élesztőt.

A lisztet leszitálom. elkeverem benne a sót és a cukrot, majd a közepére egy pici lyukat készítek, ahova beleöntöm az elkevert nedves alapanyagot, majd dagasztani kezdem. Egy egynemű, de ragacsos tésztát kell így kapnom.

A kidagasztott tésztát egy nagy méretű kiolajozott hűtőzacskóba,vagy kelesztőtálba teszem, és egy éjszakán át pihentettem.

A tészta nagy előnye, hogy annyit veszek ki belőle, amit azonnal kisütök, visszateszem a hűtőbe, és picit mindig újra is kel.

Jó étvágyat!

Bara

A kapcsolódó bejegyzéseket lásd itt.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr868312888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása