A karácsony reggelek elengedhetetlen fogása: zsírban máj

Posted on december 01, 2015

A karácsony reggelek semmihez sem hasonlítható hangulatához nálunk hozzátartozik ez a könnyen elkészíthető, ám annál ünnepibb fogás, a zsírban máj, amit bodaggal vagy sós kaláccsal kínálok.   A receptet szívből ajánlom fázós reggelekre, hangulatos vacsorák előételének, de nem utolsó vendégváró falatnak sem, hiszen előre elkészíthető, és a zsír miatt egy hétig is eláll.

maj-2.JPG

(A recept egyébként nem ismeretlen  régebbi olvasóink számára, hiszen része volt a Két Szerecsen étteremben összeállított menüsorunknak.)

Hozzávalók:

- 25 dkg csirkemáj, esetleg pecsenye kacsa- vagy libamáj,
- 10 dkg zsír (sertés vagy libazsír)
- 1 nagy fej hagyma,
- alma vagy körte,
- só, bors,
- majoránna ízlés szerint

A szálára vágott hagymát üvegesre pirítom a zsíron, majd hozzáadom a májat. Ügyelve arra, hogy ne süssem túl, addig pirítom a májat, míg az összes folyadékot elveszti. Mikor majdnem készen van, hozzáadom az almát vagy a körtét, illetve majoránnával és borssal ízesítem.

Ha elkészült a máj, akkor a májakat és a sült almát igyekszem egyenletesen eloszlatni egy csatos üveg alján (egy jénai tál is tökéletesen megteszi), majd rámerem a még meleg zsiradékot.

Hidegen, lila vagy újhagymával tálalom. Bodagot, illetve sós kalácsot kínálok hozzá.

Jó étvágyat!

Bara

További reggeli receptek

A legütősebb téli reggeli

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :) 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr158126764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

László Fenyvesy 2015.12.02. 09:20:12

Mindennel jó az. :) Próbáltátok lassan kisütött oldalas zsírjával elrakni? Esetleg egy kis fokhagyma konfittal. nyammmm
süti beállítások módosítása