Zöldalmás rebarbara chutney

Posted on július 30, 2015

Ebben a rekkenő hőségben én mindig valami savanykás, mégis édes és csípős ízre vágyom. A következő recept erre mutat egy kitűnő alternatívát. A rebarbarás chutneyt, ami egy fűszeres lekvár vagy szósz. Tökéletes választás a grillszezonban, de jó szívvel ajánlom a reggeliző asztalra is, sajt mellé. Igazi íz- és állagkavalkád. 

Hozzávalók:
- 1 ek. extra szűz olíva olaj
- 1 kis fej hagyma finomra aprítva
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 ek frissen zúzott gyömbér
- só
- 1/3 csésze száraz fehérbor (῀0,8 dl)
- 1/3 csésze aranymazsola
- 12,5 dkg cukor ( én most épp a kókuszvirág cukrot próbáltam ki, de érdemes kísérletezni)
- 20 dkg rebarbara
- 15 dkg zöldalma
- ízlés szerint chili, bár a gyömbér gondoskodik a csípős ízről
img_2861.JPG

Közepes lángon kb. 5 perc alatt üvegesre pirítjuk a hagymát, a fokhagymát és a chilit, és kb. fél teáskanál sót. Leveszem a tűzről és hozzáadom a bort és a mazsolát. Visszateszem a tűzre, és felforralom. Ha forr, hozzáadom a cukrot, majd addig keverem, amíg el nem olvad. Ezután belekeverem a rebarbara felét, és újra forralom.

Ha újra felforrt, mérséklem a lángot, és kb. 5 perc alatt puhára főzöm a rebarbarát. Hozzákeverem a maradék rebarbarát és a zöldalmát. Felforralom, majd mérsékelt lángon addig főzöm, míg a második adag rebarbara és az alma elkezd megpuhulni.

Kiforralt, csírátlanított üvegekbe töltöm.

Húsokhoz, szendvicsekhez, sajtokhoz kínálom.

Jó étvágyat!

Bara

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr27647136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása