Masina mesék V. A baranyai káposztás lecsó

Posted on április 27, 2015

Nem kell hozzá se kanál, se villa. Akkor is készül, amikor nem kapni bele paprikát, paradicsomot. A Baranyában élő beások eledele a káposztás lecsó – ezt főztük sorozatunk utolsó részében kedves vendéglátónkkal Várnai Ancsával, és  Mautner Zsófival.

kaposztas_lecso.JPG

 

Hozzávalók:
- 5 ek zsír,
- 1 kisebb fej káposzta,
- ½ kg fej hagyma,
- ½ kg paprika (vegyesen),
- erős paprika (ízlés szerint),
- 10 dkg szalonna,
- 10 dkg paradicsom vagy jó minőségű paradicsom sűrítmény,
- só,
- pirospaprika

A forró zsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, és a laskára vágott káposztát. Ha a káposzta „ összeesik”, hozzáadjuk a  karikákra vágott paprikát, és a kockára vágott szalonnát. Miután a szalonna zsírt engedett, hozzátesszük a héjától megtisztított, felszeletelt paradicsomot vagy a sűrítményt.

Sóval, és pirospaprikával ízesítjük, és készre főzzük.

Bodaggal tálaljuk!

Jó étvágyat! 

Fotó: Sörös Iván

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr677402080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása