Masina mesék IV. Szabolcsi bokolyi

Posted on április 23, 2015

punya.JPGFotó: Sörös Iván

A Roma Sajtóközponttal készült videósorozat mindegyik része különleges helyet kapott a szívemben, de ha választani kell, talán ez az, ami legközelebb áll hozzám. Egyrészt nagyszerű élmény volt négy ilyen tehetséges, erős és okos nővel főzni és beszélgetni, másrészt szinte a kezdetektől rajongója vagyok az Erika által megálmodott vállalkozásnak, a Romani Designnak. Nemcsak gyönyörű ruhákat készítenek, hanem ugyanazzal a küldetéstudattal végzik nap mint nap a munkájukat: szeretnék a hétköznapi élet legegyszerűbb, legtermészetesebb elemi segítségével megismertetni, elfogadtatni és megszerettetni a roma kultúrát. 

img_0547.jpg

Fotó: Farkas András

Varga Erikával, Varga Helenával,  Margitkával (Balogh Margit) és Mautner Zsófival sütünk szabolcsi bokolyit. 

Hozzávalók:
- 1 kg liszt, 
- 1 csomag sütőpor,
- annyi langyos víz, amennyit felvesz,
- zsiradék a sütéshez,
- só.

A lisztet egy evőkanál sóval, a sütőporral és annyi langyos vízzel összekeverem, hogy lágy, de még nyújtható tésztát kapjak. Körülbelül ökölnyi gombócokra osztom a tésztát és fél centi vastag, kerek lapokat nyújtok belőle, melyeket forró zsiradékban kisütök. 

img_0664.jpgFotó: Farkas András

Miután készen van, feltétként tehetünk rá sült szalonnát, tepertő krémet, tejfölt, újhagymát.

Jó étvágyat!

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

img_0571.jpgFotó: Farkas András

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr877391040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása