Masina mesék III. Lecsós oldalaspörkölt nokedlivel

Posted on április 21, 2015

old-porkolt.jpg

A Roma Sajtóközpont sorozatának következő részében a gyönyörű Erika látott minket és Mautner Zsófit vendégül, és lecsós oldalaspörkölt készült nokedlivel. Erika férje, Gábor autodidakta módon lett hangszerkészítő: tamburáiért több száz kilométert is utaznak a vásárlók.

 

Hozzávalók:
- 1,5 kg oldalas,
- 70 dkg fehérhúsú zöldpaprika+1 csípős,
- 4 nagy fej hagyma,
- 30 dkg paradicsom,
- 1 ek pirospaprika,
- zsír,
- só, bors.

a nokedlihez:
- 6 tojás,
- 1 kg liszt, 
- annyi langyos víz, amennyit felvesz,
-só.

Kevés zsírom, közepes lángon elkezdem párolni a felkockázott hagymát, majd hozzáadom a felszeletelt paprikát. Amint elkezd összeesni, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot és a pirospaprikát. Néhány perc múlva a csontok mentén felvágott oldalas is csatlakozik hozzájuk. Sózom, borsozom és lefedve kb. 2,5-3 óra alatt, nagyon lassú tűzön puhára főzöm.

A nokedlihez egy tálban összekeverem a felvert tojásokat egy teáskanál sóval, a liszttel és annyi vízzel amennyit felvesz (ez a liszttől is függ). Lobogva forró vízbe szaggatom, tetszés szerint nokedliszaggatóval vagy deszkáról, késsel. Amint feljön a víz tetejére leszűröm.

Jó étvágyat!

Fotó: Bondár Csaba

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr827385516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mortullus 2015.04.22. 06:48:33

Van bizony. Én például nem szeretem.
süti beállítások módosítása