Répatorta, Nigella után szabadon

Posted on augusztus 27, 2014

dscn0907.jpg

El kell ismernünk, hogy a hagyományos roma konyha nem a sütikről, édességekről híres. Ennek ellenére, az desszertek iránti imádatunktól vezérelve, a blogon időről időre fel-fel fog bukkanni néhány jó recept.

A répatortára egy nagyon egyszerű asszociáció során esett a választásunk: húsvét-nyuszi-répa.:)

Rengeteg receptet néztünk át, és végül is egy atombiztos klasszikus Nigella velencei répatortáját gondoltuk át.

A végeredmény pedig a húsvéti asztal legnagyobb kedvence lett..

Hozzávalók (23 cm tortaformához):

  • 2-3 szál sárgarépa
  • 75 g aszalt gyümölcs (esetünkben mazsola)
  • fél dl narancs
  • 150g barnacukor
  • 125 ml étolaj
  • 1 vanília rúd kikaparva
  • 3 tojás
  • 250 g darált dió és mandula
  • mézessüti fűszerkeverék ízlés szerint
  • 1 citrom és 1 narancs lereszelt héja és leve

dscn0870.jpg

Elkészítés:

A sárgarépát lereszeljük, és leitatjuk a nedvességet róla.

A keverőtálban a cukrot habosra keverjük az olajjal..
Hozzátesszük a kikapart vaníliát, a tojásokat és keverjük tovább. Mikor már szép habos, szórjuk bele a darált mandulát és diót, és a mézessüti fűszerkeveréket. Majd mehet bele a sárgarépa, a mazsola vagy az egyéb aszalt gyümölcs és végül a citrom és a narancs héja és leszűrt leve.
Az egészet összedolgozzuk, de nem kell túlzásokba esni.

A tésztát a kiolajozott, és sütőpapírral kibélelt formába öntöm.

Előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütőm.

Marcipán díszekkel, és mascarpone krémmel tálalom.

Receptről még:

Bara

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr466640603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.